Andy Najar posa el pit a les bales i respon a tot en el retorn a la Selecció d’Hondures: per què no venia?


19-09-2022

Andy Najar va tornar a la Selecció d’Hondures per primera vegada des de la finestra eliminatòria d’octubre 2021 quan encara hi havia el tècnic uruguaià Fabián Coito en el procés mundialista a Qatar 2022.

El lateral del DC United de la MLS va atendre la crida després de comunicar-se amb el timoner de la Bicolor, l’argentí Diego Vázquezaixí com la seva recuperació plena en laspecte físic.

A més, va respondre totes les preguntes dels mitjans de comunicació els que van ajudar que Andy, de 29 anys, donés la seva versió respecte a per què no venia a la Selecció.

“Gràcies a Déu estic novament aquí, aportarem el que podem”, van ser les primeres paraules del mundialista al Brasil 2014 en arribar Aeroport de Palmerola (Comayagua) d’on va prendre camí cap a la Casa de la H a Siguatepeque.

– FACEBOOK LIVE DE L’ARRIBADA DE NAJAR –

– LA CONFERÈNCIA

Com prens el retorn? què vas parlar amb Diego per tornar?

“Es va parlar una mica de tot. Sempre que estigui bé de salut he estat per a la Selecció. En el passat no he pogut ser-hi, però jo tenia les meves raons, però aquí estem de nou i el passat és passat”.

La polèmica amb Quioto

“No, cap polèmica. Són coses que al moment es van donar. Tot bé amb Quioto, no tinc cap problema amb ell”.-

Què et va motivar a tornar a la Selecció?

“Sempre he dit que quan no em sento bé no puc representar el país, ja que no només és una camisa o equip, són 9 milions de persones. Ara em sento bé físicament i mentalment, amb les ganes d’aportar a la Selecció”.

L’afició s’ha molestat perquè no havies vingut…

“Prèviament he dit que, sempre que estigui bé mentalment i físicament, sempre estaré per a la Selecció. Hi ha moments que no puc preferir que un altre jugador tingui l’oportunitat, i podria fer-ho millor”.

Et van fer mal les paraules de traïdor?

“No, jo tenia les meves raons i els motius pels quals no venir. Estic tranquil en aquesta part, no tinc rancúnia. Jo ja ho vaig dir, no venia perquè no em sentia bé, potser estava una mica lesionat.

Tothom pot parlar i criticar el que vulgui. Personalment em sento feliç, posar-se la camisa de la Selecció és un orgull com a jugador i venim representar el país de la millor manera”.

Vens en les millors condicions? Has tingut regularitat darrerament.

“Sí. Diumenge vaig jugar el meu novè partit consecutiu, ja tenia tres anys sense fer-ho. Per mi això és un gran èxit”.

Al DC United estàs jugant com a lateral esquerre, posició atípica (és dret). Què us demana l’entrenador Wayne Rooney?

Són coses per a les quals com a jugador has d’estar preparat. En aquesta posició es necessitava i em va demanar si ho podia fer, em vaig sentir còmode la veritat, no és la meva posició natural però intento fer el millor.

Si Diego et demana jugar com a lateral esquerre a la Selecció no hi ha problema?

“No, no hi ha cap problema. Un com a jugador ha d’estar preparat per a qualsevol posició”

Com ha estat la comunicació amb Diego Vázquez?

Vam estar en contacte via telèfon. Es va parlar una mica de tot i aquí hi som.

Com iniciar aquest nou projecte amb Diego Vázquez jugant davant Argentina?

“Un com a jugador se sent bé jugar davant de grans equips. Sabem que és un nou projecte, així que venim a ajudar i tractar de formar-ne part, així com als jugadors joves que serà important recolzar-los i donar-los la mà”.

Què significarà per a tu, així com per als seleccionats, enfrontar Messi i Argentina?

“Argentina és una gran Selecció, igual els jugadors que té, no només Messi, també hi ha Ángel Di María i un munt. És una alegria per a mi i els meus companys, espero gaudir el partit”.

Estaràs per al procés del Mundial a Amèrica del Nord 2026?

“És clar que sí, sempre que estigui al cent per cent, estaré sempre per a la Selecció”.

Vas viure una situació similar amb Keyrol Figueroa, que va triar els Estats Units per sobre d’Hondures. Què opines sobre això?

“Crec que cadascú és propi de les seves decisions. Si ell va decidir jugar amb els Estats Units les seves raons tindrà, jo de part meva felicitar-lo perquè representar un país és molt bonic. Potser algun dia se li de la possibilitat de representar Hondures, mai no sap, avui un és a dalt i demà doncs… pesa força el passaport jugar amb els Estats Units”.