“Aquell error contra Holanda encara em persegueix” – Un ràpid 18 amb Packie Bonner


UN 18 RÀPID

Packie Bonner

Handicap: 19.3

Club: Illa Cruit

És un dels esportistes més estimats d’Irlanda i un heroi per a molts per la seva brillant aturada de penal contra Romania en l’èpica carrera de la República d’Irlanda als quarts de final en aquella inoblidable Copa del Món d’Itàlia ’90.

Però Packie Bonner també és un home orgullós de Donegal i, mentre viu a Escòcia, va gaudir molt de l’emoció de tornar a estar en un escenari esportiu recentment a les llegendes irlandeses de Rosapenna, on va jugar amb l’amfitrió Paul McGinley i va guanyar el Celebrity Pro-Am.

No només va tenir un magnífic balanç de 41 punts per guanyar per cinc de Georgie Bingham i per set de Pat Jennings i Ken Doherty, sinó que va poder reviure el brunzit dels seus dies de joc actuant de manera brillant davant d’un gran públic.

1 Com està el teu golf? Vas guanyar el Celebrity Pro-Am a les llegendes irlandeses presentades per McGinley Foundation.

Aquest any m’ha anat millor perquè vaig estar quatre o cinc setmanes a Donegal per poder jugar una mica més. Em va donar una oportunitat i vaig jugar amb Rosapenna un parell de setmanes abans, així que va ser realment un avantatge i després sortir amb Paul i el seu nebot que estava fora de zero va ser de gran ajuda. No diria que fos la norma, però va ser una emoció encantadora.

2 Com vas començar en el joc?

Tot i que tenim una costa de golf increïble des de Bundoran fins a Ballyliffin i Narin i Portnoo, Cruit, Dunfanaghy i Rosapenna, Cruit no hi era quan jo era jove. Només es va desenvolupar als anys 80 i vaig marxar de casa l’any 1978 quan tenia 18 anys. Va ser només quan vaig anar a Glasgow que vaig començar a jugar a golf. Era un petit club a prop d’on vaig viure a Escòcia on vaig començar. Només entrenàvem un cop al dia, així que entrar al golf era una manera de passar el temps lliure.

3 Tria la teva arma….Conductor o putter? I per què?

Conductor en aquests moments. L’estic colpejant bé, tot i que en aquest torneig en particular, el putter estava roent. Normalment no sóc jo, però els greens eren molt bons i quan tens l’ajuda d’algú com Paul McGinley llegint els greens, això va ser de gran ajuda.

4 Enllaços o parc? Per què?

Enllaços. M’encanta el curs d’enllaços per la seva naturalesa. Si ens fixem en Rosapenna, l’Old Tom Morris Course, es tracta de córrer la pilota fins als greens. Mentre que al St Patrick’s, que vaig jugar l’endemà, has de colpejar una mica més els greens per les ondulacions. A les pistes de parc cal encertar les distàncies. Així que els enllaços és d’on vinc i el paisatge és meravellós.

5 Quan eres més feliç al camp de golf?

A Rosapenna a les llegendes irlandeses. Va ser un dia increïble. El que em va agradar va ser la pujada d’adrenalina. Feia temps que no teníem gent que ens mirava. Ara tinc 62 anys i fa temps que estic jubilat. Un cop baixes del primer tee, llavors la gent seguia i jo només vaig respondre a això. I en Paul ho va fer tan relaxat. No hi havia cap pressió en absolut. Em va encantar tota aquesta pujada d’adrenalina i també tenir un caddie.

6 Qui és el teu heroi esportiu?

Muhammad Ali quan era jove i Michael Jordan. Alguns dels irlandesos, Eamonn Coghlan. Va ser un heroi en l’atletisme. Després, al futbol, ​​hi havia Pat Jennings com a porter i va ser meravellós veure Pat allà a Rosapenna als 76 encara capaç de jugar tan bé. Peter Shilton i Ray Clemence van ser els dos d’Anglaterra que ens va influir de créixer. Aquests van ser els meus herois. Però Ali i Jordan van ser fenomenals.

7 Digues un oponent que admires especialment i per què.

Després d’haver jugat a futbol internacional, vaig tenir l’oportunitat de jugar contra Holanda en diverses ocasions i d’aquell gran equip holandès, Marco van Basten era el tipus de davanter que sabíeu que sempre hi aniria. Podia aguantar la pilota, podia jugar. No crec que va marcar contra mi, però sempre va ser una amenaça.

8 Quina és la teva ambició de golf? En tens un?

Per gaudir-ne. I per poder actuar a un cert nivell. Per poder jugar amb coherència cada setmana. Viatjo molt perquè no tinguis temps de jugar. El meu germà és capità del Cruit aquest any i juga cada setmana. Estic fent televisió i viatjant cada setmana, així que no tinc la coherència. M’encantaria tenir l’oportunitat de jugar setmanalment i gaudir-ne.

9 Posa un nom a la teva bola de quatre somnis (no cal que siguin golfistes). I anomena el lloc.

No sé si Billy Connolly va jugar mai a golf. Sé que Sean Connery sí, però m’encantaria passar un dia amb ell. Bill Murray seria un altre i després potser Michael Jordan. Només per estar en la seva companyia amb Billy Connolly, Sean Connery i Bill Murray a Escòcia a St Andrews, no només jugant a golf, sinó pel que passaria quan sortim del camp, això seria algun dia.

10 Si poguessis canviar alguna cosa de la música moderna, què seria?

M’encantaria tornar el reproductor de CD. Els LPs han tornat. Hauria renunciat a alguns dels meus records futbolístics per poder pujar a l’escenari i cantar i tocar la guitarra.

11 Si et donés un mulligan a la teva vida o a la teva carrera, quina seria?

Aquell xut a Orlando on vaig cometre un gran error i Holland va marcar. Ho recuperaria. Ningú en parla, però això encara em persegueix.

12 Si tinguessis només una ronda més per jugar, on seria? No diguis Augusta National tret que ho facis.

No he jugat a Carnoustie o St Andrews o Pebble Beach, així que hauria de ser un d’aquests.

13 Quin és el teu parell preferit?

Ha de ser el sisè forat de l’illa Cruit sobre el mar. Aquest és el meu preferit, sobretot si et bufa el vent a la cara. Pot ser qualsevol cosa, des d’un ferro de set fins a un conductor.

14 Si poguessis canviar una cosa de tu mateix, quina seria?

Estar una mica més relaxat i no ser tan seriós de vegades.

15 Quina és la teva possessió més preuada?

He regalat molts dels meus records a la caritat: guants i tot això. Suposo que el premi a la Personalitat esportiva de l’any a Irlanda el 1990. Tinc aquell gerro de vidre encantador assegut. És l’únic que la meva dona em deixa assegut a casa!

16 Si poguessis canviar alguna cosa al teu golf, quin seria?

Per millorar la meva posada, tot i que tot va anar l’últim dia a Rosapenna. Si pogués replicar això, podria reduir una mica el meu handicap.

17 Quin és el teu golfista favorit de tots els temps? Per què?

Seve Ballesteros va ser sensacional. Va colpejar els llocs de pilota que no eren la norma, però sempre es recuperava. Dels jugadors moderns, estimo els nostres propis, especialment Shane Lowry. Ell ve d’un entorn com tots nosaltres. No està fabricat i és un gran noi. Que algú vingui d’on ha vingut i faci el que ha fet, per guanyar l’Open Britànic, crec que és una història meravellosa. Dóna esperança a molts joves.

18 Quina és la teva idea de la felicitat perfecta?

A pescar en un vaixell, el sol brilla, simplement relaxant-se. Ni telèfon, ni correus electrònics. Un dia només de pesca, però potser un parell de pots de llamàntol on es pot recollir. Per descomptat, hauria de tornar a la meva joventut. Això és el que vaig fer. És una felicitat gairebé perfecta per a mi.