Cardiff Citys Cody Drameh påvirket mentalt av tilbakeslag fra Leeds United-fansen da han advarer klubben om at han ikke kommer til å henge for alltid


Cody Drameh innrømmet at han måtte “reise seg” fra sin mentale nedtur i begynnelsen av lånet til Cardiff City etter at et tilbakeslag fra Leeds United-fansen påvirket ham hardt.

Høyrebacken var kåret til Cardiff Citys sesongens spiller og sesongens unge spiller ved forrige lørdags prisutdeling, til tross for at han ankom klubben halvveis i kampanjen. Imidlertid vil få si at han ikke fortjente utmerkelsen, gitt den bemerkelsesverdige konsistensen i opptredenene hans siden han begynte i Bluebirds i januar, noe som har vist seg å være en fantastisk bransje.

Overføringen forårsaket imidlertid oppsikt i Yorkshire. Marcelo Bielsa ønsket at Drameh skulle bli og være en delspiller i troppen hans da Leeds skrotet for å unngå nedrykk til Championship. 20-åringen ønsket imidlertid å komme seg ut og få spill under beltet.

LES MER: Steve Morison avslører hva som må gjøres for at Cardiff skal signere Gareth Bale

Det fikk en liten del av supporterne oppe i Leeds til å snu Drameh for å bestemme seg for å gå mot manageren for å forbedre sin egen karriere. Den negative reaksjonen slapp ikke unna unggutten, som sier han ble preget av kommentarene fra fansen.

“Det er ikke en bekymring for meg [ahead of returning this summer], men på det tidspunktet påvirket det meg, jeg vil ikke lyve. Det påvirket meg mentalt, sa han til WalesOnline.

“Jeg har aldri vært i søkelyset før, så det å se navnet mitt i et negativt lys, som det egentlig ikke har vært før, påvirket meg mentalt. Men jeg måtte lære av det og prøve å reise meg fra det, jeg tror jeg ha.

“Jeg så det som en ny utfordring i Cardiff og en sjanse for meg til å vokse og utvikle meg som person.”

Drameh krediterte idrettspsykologen sin etter sin doble prisvinner forrige helg, en person som han søker råd og råd fra for å hjelpe ham med å navigere gjennom det hakkete vannet – som han aldri hadde møtt før – men som tilsynelatende har kommet ut på den andre siden på en langt sunnere måte. plass.

Hans beslutning om å tvinge gjennom en flytting til Cardiff i januar var delvis foranlediget av et ønske om å bevise et poeng for seg selv og motbevise kritikerne. Han innrømmet at han hadde en “chip på skulderen” og ønsket å vise frem talentet sitt for verden.

Det kom etter at Arsenal-legenden Ian Wright kritiserte Drameh etter Leeds’ 4-1-nederlag mot Gunners i desember, og sa at høyrebackens plassering var “forferdelig” for et Gabriel Martinelli-mål.

Drameh, men snakket med en modenhet som motsier hans 20 år, sa at han hadde litt mellom tennene da han bestemte seg for å reise ut på lån og var fast bestemt på å få overskrifter for mer positive prestasjoner i den bakre halvdelen av sesongen.

«Jeg vil si det», svarte han på spørsmål om han følte at han hadde et poeng å bevise. “Jeg var egentlig ikke så kjent, jeg hadde ikke for mye spilletid og sånne ting. Det var noen tvil da vi ble slått av Arsenal på Elland Road, det var nok litt tvil om evnen min.

«Jeg følte at jeg hadde noe å bevise, litt av en chip på skulderen, og forhåpentligvis har jeg bevist det i løpet av min tid her i Cardiff.

“Du må prøve å lære av det. Det var Ian Wright, en legende i spillet, det kommer med litt vekt. Uansett hva de sier må du prøve å lære av det og ikke la det påvirke deg. Det var en litt negativitet, men du må lære av det.”

Drameh drar tilbake til moderklubben denne sommeren og har ytterligere to år igjen av avtalen der. Det er en ny manager på plass nå, selvfølgelig, i Jesse Marsch, som Drameh ennå ikke har snakket med.

Men, like bullish som alltid, ønsker ikke Drameh å spille andrefiolin neste sesong, uansett hvilken divisjon Leeds befinner seg i. Han har elsket rollen som førstevalgs høyreback i Cardiff og ønsker lignende forsikringer fra Marsch og trenergreiene hans i sommer

“Jeg tror spilletid for meg er veldig viktig,” sa han. «Du så i januar at hvis jeg ikke blir lovet spilletid, så har jeg egentlig ikke lyst til å vente.

“Som spillere vil alle spille. Hvis du ikke er i den tankegangen, så vet jeg ikke hvorfor du spiller fotball. Jeg vil spille kamper, jeg er veldig ung, men det er spillere i min aldersgruppe. som allerede har spilt 100 kamper! Det er der jeg vil være.”

Hvis disse samtalene ikke oppfyller Dramehs kriterier, har en retur til Cardiff vært utelukket i tankene hans? “Nei!” svarte han. “Alternativene mine er veldig åpne. Men jeg må se. Jeg er kontrakt med Leeds og se hva de sier med meg.”

Drameh har ledet an og vist seg å være et strålende eksempel for de unge spillerne som kommer gjennom i Cardiff. Som 20-åring har han satt standarden for Citys egne akademikandidater for å aspirere til neste sesong og utover.

Akademispillerne på stedet vil utgjøre en stor del av Steve Morisons tropp neste år, og vil måtte produsere mer enn de har i år. Men Drameh dempet alle bekymringer over avlingen som nå brast gjennom og tror fremtiden ser lys ut for Cardiff.

“Det er noen flotte gutter som kommer gjennom,” sa han om Cardiffs spirende talenter. “Du har sett slike som Rubin Colwill, Isaak Davies, Ollie Denham, dette er gode spillere som kommer gjennom.

“Så det er bare å støtte dem, oppmuntre dem i fremtiden, så vil de bli toppspillere.”