César Salandía, el porter titular de 18 anys del Real Estelí que acceptaria vestir-se amb la camisa de la Selecció d’Hondures


2022-08-02

El Real Estelí té un compromís molt difícil davant del Reial Espanya en el seu somni d’avançar als vuitens de final de la Lliga Concacaf i aquest dijous s’enfronten a l’estadi Morazán (6:00pm) pel joc de tornada, l’anada va acabar empatada , sense gols.

Els nicaragüencs tenen com a porter titular un espigat noi de 18 anys anomenat César Salandía, que va ser figura en el duel d’anada davant dels dirigits per Héctor Vargas, i que se sent orgullós de tenir arrels hondurenyes.

El seu pare, també de nom César Salandia, oriünd de barri El Carmel de Danlí, departament del Paradís, va tenir un pas fugaç a la Lliga Major capitalina, a més va jugar amb l’Estrella Roja de la Ciutat dels Turons per provar sort a Nicaragua. Va militar als clubs Walter Ferreti, Diriangén, Juventus, Ocotal, Sant Marcos, Masachapa i La Sabana, en aquest últim es troba actiu als seus 35 anys.

La seva mare Claudia Ninoska Paz ha estat la peça clau per a l’enlairament de César al món del futbol: “Ella és la que més m’ha donat suport sempre, és la persona que sempre em diu que he de donar una mica més al final de cada entrenament i partits. Me’n sento orgullós”, va destacar el meta de 1.85 d’estatura.

Vaig créixer a Danlí, vaig néixer a Managua, Nicaragua, vaig arribar als 2 anys a Danlí i vaig tornar amb 10 anys. Em vaig fer porter per un oncle, un germà del meu pare, m’agradava veure’l jugar quan anava a Danlí, aturava penals”, va explicar a DEU el noi César Salandía.

Té moltes històries de vida jugant a Danlí, a més va ressaltar els consells que rep del seu pare. “Tinc força família a Danlí, hi ha les meves ties, oncles, cosins. Sempre de petit vaig voler ser porter i el meu pare em diu que no pari, que lluiti, que no agafi els vicis, que mai no agafi el dolent”.

Des de la seva infància a Hondures va créixer el seu amor pel futbol: “De petit jo deia que jugaria amb la H, però quan vaig anar a Nicaragua em va agradar més el futbol. Vaig començar des dels 14 anys a ficar-me més de ple al futbol, ​​vaig estar amb un equip del barri, a Tercera Divisió amb un equip i era el titular amb 15 anys”, diu.

Héctor Vargas avisa el Real Estelí: “No tinc cap dubte que anem pel triomf i ho aconseguirem”

En un amistós davant del Real Estelí ho van veure jugar i van decidir donar-li l’oportunitat de formar-lo. El seu procés va anar creixent ia poc a poc escalant a nivell de seleccions menors amb Nicaragua: “He estat a la Sub-15, Sub-17 i Sub-20” i va afegir: “vaig estar al Premundial Sub-20 al juny, però no vaig jugar. Vaig enfrontar Hondures en partit amistós i oficial d’Uncaf, em vaig sentir normal”, recorda.

A nivell internacional, Cèsar admira l’arquer costa-riqueny Keylor Navas i també als catrachos Noel Valladares, Edrick Menjívar y Luis Buba López. Al meta del Reial Espanya ja el va enfrontar al primer joc de la ronda preliminar de la Lliga Concacaf: “No vaig tenir el temps de parlar amb ell i potser en aquest partit se’m dóna l’oportunitat. Li diria que m’ensenyi alguna cosa, amb paraules tot es dóna, alguns consells per millorar dia a dia”.

Salandia té metes clares al Real Estelí: “primer vull sobresortir a Nicaragua, ser titular al Tren, he aprofitat la titularitat i després arribar a l’estranger”, diu amb molt d’orgull.

Podria ser convocat per la Selecció d’Hondures i no va dubtar a dir: “ho pensaria, no ho sé, però si es pot amb molt de gust. Hi ha l’amor pels dos països”.

Sense futbol ni gols: el Real España i el Real Estelí no es van fer res en avorrit empat per l’anada del preliminar de Lliga Concacaf

Previ al duel decisiu contra el Reial Espanya, per la butlleta als vuitens de final de la Lliga Concacaf, César, el més gran de set germans, va enviar un missatge contundent: “La sèrie és complicadíssima, venim amb tot. Buscarem el gol i cuidarem que no ens anotin”.

MÉS PER SABER DE SALANDIA

* César Salandia va debutar en el torneig anterior amb el Real Estelí jugant 10 partits.

* En aquest torneig Obertura de Nicaragua ha participat en tres jocs.

* Va ser el meta titular del Reial Estelí contra el Reial Espanya en el joc d’anada de la ronda preliminar de la Lliga Concacaf.

* Va estar al Premundial Sub-20 al juny disputat a Hondures, però no va jugar en l’únic partit que van perdre 5-0 davant els Estats Units a Tegucigalpa.