Coneix el camp de golf dels teus malsons


Quins són els forats de golf que encara et fan cridar de terror? Tothom té una història d’algun lloc que ha destrossat completament el seu marcador i esperit. Per a un toc d’inspiració, Golfshake’s Derek Clements ha compartit els seus 18 forats de malson, completant un curs de pur horror.


A TOTS ENS agrada reviure les nostres millors rondes de golf. Però quan ets al llit a la nit, de vegades et persegueixen els forats on tot va anar malament.

He jugat MOLT a golf en la meva època, en una gran varietat de camps, a tot el món. I tot i que hi ha hagut algunes meravelloses rondes de golf, també n’hi ha hagut moltes històries de terror.

Per molt que siguem bé en aquest joc, tots hem patit dolor en algun moment o altre. Ja saps de què parlo: t’estàs passant molt bé i, de sobte, arriba un destrossador que t’arruïna el dia.

Com a part de la meva teràpia, vull compartir amb vosaltres els meus 18 forats de malson. Una paraula d’advertència: això no fa una lectura agradable, però esperem que molts de vosaltres us pugueu relacionar amb alguna cosa.

Així que aquí anem amb la meva ronda de malson.

1r Royal Lytham, 206 iardes, par 3

La primera vegada que vaig tocar a Royal Lytham i St Annes, el vent udolava. Però els arbres de la dreta d’aquest brut d’un par tres ens van aixoplugar. Vaig colpejar un gloriós cinc de fusta. Es va disparar a l’aire, i després el vent s’hi va apoderar i va començar a anar cap a l’esquerra, i va continuar cap a l’esquerra. Vaig acabar almenys a 50 iardes del green, en un parell tres. Puntuació? 5.

2n Waldringfield Heath, 520 iardes, par 5

Fora de límits per la dreta, amb una carretera més enllà. Gruixuda, gruixuda a l’esquerra, i després tocs. Molts toxos. Ah, i búnquers al mig del carrer. Al principi de la vostra ronda, només voleu trobar el fairway, colpejar un bosc de fairway i després un llançament i potser marxar amb un ocell. Apuntar dos jocs fora dels límits, un tercer camí a l’esquerra, sortir al carrer, tres enganxats de fusta a l’esquerra al toxo seguit d’una rabieta. Puntuació? NR.

3r Dunston Hall, 363 iardes, par 4

El tir de sortida és cec, colpejat sobre un turó, amb problemes a dreta i esquerra i un parell de búnquers ben col·locats. Aquest dia en concret vaig colpejar una bufetada de cinc fusta al mig del carrer. La meva pilota estava en una mentida de baixada, en un vell divot. Per arribar al green cal netejar un estany. Ja saps on va això, oi? Vaig aprimar el meu segon, directament a l’aigua. Llavors vaig deixar caure la pilota i vaig colpejar el meu quart tir amb greix, de nou a l’aigua. Puntuació? 8.

4th Ufford Park, 383 iardes, par 4

383 iardes: fàcil, oi? Què podria sortir malament? Molt, segons resulta. Només servirà un camí recte o un lleugerament a l’esquerra. El meu mal tir és un ganxo d’ànec, que en realitat no seria gens dolent en aquest forat. Però gairebé cada vegada que he jugat a aquest particular he tallat la pilota, i realment no vols anar bé. Dues pilotes perdudes. Puntuació? 8.

5th Rushmere Heath Golf Club, 407 iardes, par 4

Vaig ser membre de Rushmere durant uns quants anys i aquest va ser el forat que sempre em va atrapar: arbres a la dreta, gruixuts a l’esquerra, més arbres encara més a l’esquerra. El veritable espectacle de terror va començar amb un horrible ganxo d’ànec que sabia que era una causa perduda. Tres de la samarreta. Un tall salvatge als arbres. Miraculosament, vaig trobar la pilota. Després de tres intents de trobar el fairway, inclòs un cop de penal incorregut quan la pilota va rebotar en un arbre i em va colpejar la cama, vaig decidir rendir-me i emboscar la pilota. Puntuació? NR.

6è Dunston Hall, 420 iardes, par 4

Aquest és un parell correcte. Hi ha arbres a la dreta i un búnquer ben situat a la dreta. Si aneu a l’esquerra trobareu un aspre gruixut. I després cal netejar un gran llac, amb el verd a 50 metres més enllà. Aquesta història de terror va començar amb una empenta perfecta. El que va passar després va ser un club d’utilitat superior que va provocar que la meva pilota desaparegués al llac, seguida d’una aproximació que va acabar en un búnquer lateral verd. Puntuació? Un 8 ben jugat.

7th Hintlesham Golf Club, 485 iardes, par 5

Un par cinc prou senzill, i un que he vist diverses vegades. Però no en aquest dia. La meva unitat va trobar el búnquer del carrer a l’esquerra, just contra la cara. Segon tir hackejat. Tercer tir? Una tija. Quart als arbres a la dreta. El cinquè va jugar de banda. Sisè en un búnquer lateral verd. Setè al green. I dos putts per a un nou ben fet.

8è segell postal, Royal Troon, 123 iardes, par 3

Segell postal de Royal Troon

(Crèdit d’imatge: Kevin Diss Photography)

És un parell de par tres, però és un dels par tres més emblemàtics del golf. Gene Sarazen va fer un forat aquí durant l’Open de 1973. Si només! Després de set forats, m’anava molt bé a un per sota del parell. Quan vaig sortir del green, tenia dos anys després d’anar d’un búnquer a un altre. Puntuació? 6.

9è Rushmere Heath, 502 iardes, par 5

Un trajecte gloriós al mig del carrer. Hi havia una lleugera brisa darrere; potser, només potser, podria arribar al green en dos. Vaig arribar als meus tres boscos. I la pilota ha sortit de la punta del peu i ha acabat al camp d’entrenament, que està fora dels límits. Vaig tornar a carregar i vaig sortir poc. El meu xip estava aprimat, net a través del verd i cap al camí del darrere. Erm, fora dels límits de nou. Puntuació? NR.

10th The Essex, 508 iardes, par 5

L’Essex és un par 73 que mesura una mica més de 7.000 iardes. És un camp turístic i és un dels meus preferits a Essex. És un camp de golf que s’adapta a la meva mirada i hi he gaudit de diverses rondes fantàstiques. Però aquest dia en concret havia estat lluitant per nou forats, i després tot es va ensorrar completament. Vaig arribar a les meves primeres milles a l’esquerra en un gruixut aspre i ni tan sols em vaig molestar a buscar-lo. La unitat número dos va anar a la dreta (naturalment) i tampoc es va tornar a veure mai més. Puntuació? NR.

11th Pebble Beach, 372 iardes, par 4

No hi ha camp de golf més bonic enlloc del món. El que probablement és igual de bé. Això va començar força bé: una bona conducció i un segon que va acabar al fons del green. El problema és que el verd s’inclina molt de darrere a davant. Diguem que em va costar cinc més baixar. Puntuació? 7.

12th Kingsbarns, 606 iardes, par 5

Kingsbarns

(Crèdit d’imatge: Kevin Diss Photography)

Kingsbarns és un dels meus camps de golf preferits i el 12 és un forat llarg espectacular amb la platja tot a l’esquerra. Es diu Ordeal, que t’explica tot el que has de saber. I aquest dia en concret vaig trobar la platja no una, ni dues, sinó TRES. Puntuació? No ho preguntis.

13th Lundin Links Golf Club, 499 iardes, par 5

Aquest camp ocupa un lloc especial en el meu cor perquè és on el meu avi, un antic campió del club, em va ensenyar a jugar a golf. Vaig tornar aquí durant l’Open a St Andrews el 2015 i m’anava bé un dia de juliol fred fins que vaig arribar al dia 13, cosa que va resultar ser mala sort per a mi. Vaig veure com la meva unitat desaparèixer entre els arbres de la dreta, així que vaig tornar a carregar i vaig trobar el búnquer del carrer. La meva pilota estava just contra la cara. La misèria va continuar fins al verd, que vaig fer tres puts. Puntuació? 10.

14th Lundin Links, 170 iardes, par 3

Encara angoixat per les meves gestes al forat anterior, em vaig posar al tee 14 i vaig respirar profundament. És un tee elevat i les vistes són espectaculars. El vent udolava directament a la meva cara. Vaig colpejar un bosc de cinc que va trobar un búnquer a la dreta. La meva recuperació va trobar un búnquer a l’esquerra. El meu tercer tir amb prou feines va sortir de la sorra, i després vaig fer tres puts. Puntuació? 6. I encara quatre forats per jugar.

15th Old Course, St Andrews, 414 iardes, par 4

Sembla bastant innòcu i si trobeu el fairway és un forat força senzill. L’he jugat moltes vegades, però el record que em queda al cap és del moment en què vaig pensar que m’havia fet una ratlla i m’havia apropat a la pilota per trobar-la en un búnquer d’olla. Tres cops més tard vaig tornar a jugar. Puntuació? 8.

16th Old Course, St Andrews, 381 iardes, par 4

Quan us atureu al tee, sembla ser un forat senzill. Però llenceu el vent i uns búnquers de fairway ben col·locats i, bé, ja sabeu la resta. Em nego a entrar en detalls perquè em fa massa mal. Puntuació? 9!

17th West Course, Wentworth, 610 iardes, par 5

Es tracta d’un forat brut qualsevol dia: hi ha arbres tot avall a l’esquerra i els pendents del carrer d’esquerra a dreta, amb arbres que corren per la dreta. Per tant, enganxat la unitat als arbres de l’esquerra. La pilota ha marxat. Tres de la samarreta. Un trajecte gloriós que comença a l’esquerra del fairway, aterra i després xoca als arbres de la dreta. Bola trobada als arbres. El quart tir és un hack out. Llavors, una fusta de tres ben colpejada. O això vaig pensar. La pilota no es va tornar a veure mai més. Puntuació? NR.

18è Waldringfield Heath, 190 iardes, par 3

Aquest forat apareix en cadascuna de les meves rondes de golf de malson. Jo estava parat al tee, dos per sota del par. Mai havia trencat la paritat abans. M’havia apropat però mai no ho vaig aconseguir. El forat té un enorme grup d’arbres a l’esquerra del verd, un estany a la dreta i un aspre fins als genolls a l’esquena. Vaig jugar amb la idea de colpejar un curt de nou ferro, llançar-me al green i conformar-me amb un bogey de dos putts, que m’hauria vist acabar el dia amb un per sota. La realitat? Vaig arribar al meu club d’utilitat. El vaig arrossegar, en el que era una lleugera brisa. Però a mesura que la pilota es va disparar a l’aire, el vent es va fer més fort de sobte i vaig mirar horroritzat com la meva pilota esquitxava a l’estany. Puntuació? Doble bogey cinc i somnis de trencar la paritat ofegats a l’aigua.


Bé, aquí teniu les històries de terror de Derek! Només podem disculpar-nos si això us ha donat flashbacks traumàtics de desastres passats, però ens agradaria saber sobre els forats que formarien el vostre camp de golf de malson, així que si us plau, compartiu-lo a la secció de comentaris a continuació o a través de les xarxes socials!


Contingut relacionat

Els pitjors tirs de golf que puguis colpejar

El millor camp de golf que has jugat

Els forats de golf que has de jugar

10 trets que no volem jugar mai més

8 maneres d’arruïnar el teu quadre de comandament

5 camps de golf que cal jugar a Bucket List al Regne Unit

Els forats més espantosos del golf

Quina és la teva ronda de golf de somnis?