David Bettoni, antic ajudant de Zidane, parla del seu paper d’entrenador!


Zapping El nostre Mondial EXCLUSIÓ: Entrevista del “Germà petit” d’Arkadiusz Milik!

David Bettoni captura el moment tàctic a l’últim número d’Onze Mondial, disponible als quioscs i a la nostra botiga online. L’oportunitat de tornar a la seva visió de la feina d’entrenador.

Sobre la seva vocació d’entrenador

“Quan em vaig incorporar al centre d’entrenament de Cannes als 16/17 anys, els meus entrenadors em van dir ràpidament: “Et convertiràs en entrenador juvenil bastant ràpidament”. Em van dir que, com que era molt seriós, molt disciplinat, vaig tirar d’altres i vaig parlar molt. Ho vaig fer amb naturalitat. Quan estava fora del camp, no vaig parlar. Al llarg de la meva carrera, hi vaig pensar. Vaig tenir el clic quan estava a Itàlia, als 26 anys. Vaig estar sis anys a Itàlia en clubs de segona i tercera divisió. Quan vaig veure els entrenadors treballant, vaig entendre que anava a ser entrenador. Ho vaig entendre molt ràpidament, vaig aconseguir entendre com els entrenadors transmetien els seus missatges. Encara vaig mantenir l’essència francesa, és a dir, mantenir la pilota i jugar. A Itàlia, tot era molt defensiu. Quan vaig tastar la cultura del treball i la cultura del joc em vaig dir: “Després de la meva carrera, vull ser entrenador”.

Sobre les diferències entre el diputat i el número u

“Es tracta d’assumir la responsabilitat. Això és el que vull avui. No canviaré la meva manera d’entrenar. Sé exactament què vol escoltar un jugador. Sé exactament com funciona un president. Crec que tinc una qualitat important per a un entrenador: sóc molt resistent a la pressió. La diferència entre la resiliència i la gestió de la pressió és que la gestió de la pressió és ad hoc. La resiliència passa amb el temps. Tinc aquesta cosa. Ser el número u significa assumir responsabilitats. Sé com millorar els meus jugadors. I m’agrada que progressin. Estem aquí per això. Vull aportar el meu toc personal a un equip. No vull anar enlloc. Vull fitxar per un club que em convingui perquè també vull transmetre emocions. Vull ser entrenador per aquestes tres coses: per assumir les meves responsabilitats, per apropar als jugadors i per generar emoció. Ja no està malament, no és fàcil. »

Sobre la constitució d’una plantilla

“Es tracta d’assumir la responsabilitat. Això és el que vull avui. No canviaré la meva manera d’entrenar. Sé exactament què vol escoltar un jugador. Sé exactament com funciona un president. Crec que tinc una qualitat important per a un entrenador: sóc molt resistent a la pressió. La diferència entre la resiliència i la gestió de la pressió és que la gestió de la pressió és ad hoc. La resiliència passa amb el temps. Tinc aquesta cosa. Ser el número u significa assumir responsabilitats. Sé com millorar els meus jugadors. I m’agrada que progressin. Estem aquí per això. Vull aportar el meu toc personal a un equip. No vull anar enlloc. Vull fitxar per un club que em convingui perquè també vull transmetre emocions. Vull ser entrenador per aquestes tres coses: per assumir les meves responsabilitats, per apropar als jugadors i per generar emoció. Ja no està malament, no és fàcil. »

Trobeu l’entrevista sencera a David Bettoni al nou número d’Onze Mondial, als vostres quioscos d’aquest dijous i disponible a la nostra botiga online!

resumir

David Bettoni va ser un reconegut assistent de Zinedine Zidane al Reial Madrid. Ara aspira a una carrera número u. A les columnes d’Onze Mondial, l’entrenador passa, doncs, pel moment tàctic per parlar de la seva tasca com a entrenador.

Rafik Youcef