“Elecció que no entenc, però un de vosaltres” – Corriere.it


des de Salvatore Riggio

L’exentrenador rossoblu, acabat d’exonerar, escriu una carta publicada per Gazzetta dello Sporton saluda una ciutat que s’ha estrenyit al seu voltant des que va descobrir que tenia leucèmia fa més de 3 anys: Ara estic bé.

Res etern. Ell ho escriu Sinisa Mihajlovic en la carta publicada per la Gazzetta dello Sport. Just exonerat de Bolonyacon Thiago Motta ara per davant de Claudio Ranieriel tècnic serbi va voler acomiadar-se d’una ciutat que s’estirava al seu voltant des d’aquella tristor, molt trist, 13 de juliol de 2019quan va anunciar en una roda de premsa que havia contret una forma de leucèmia mieloide aguda.

El mateix el passat 26 de març, quan va revelar que s’havia de sotmetre a un nou cicle de tractaments per contrarestar la reaparició de la malaltia: Aquesta vegada el gust que em deixa tornar una última vegada més trist. Perquè no només saludo als aficionats que m’han estimat i donat suport en aquests tres anys i mig plens de futbol i vida, llàgrimes d’alegria i dolor, èxits, caigudes i arrencades. Salutacions dels germans i conciutadans. La meva aventura a Bolonya no era només futbol, ​​no era només esport. va ser una unió d’ànimes, caminant juntes en un túnel fosc per tornar a veure la llum. Sentia l’estima per l’entrenador i aquesta per l’home. La teva calidesa m’ha escalfat en els moments més difícils, escriu Mihajlovic. I de nou: he intentat retribuir tot aquest afecte amb el meu compromís total i l’aferrament a la samarreta: mai m’estalviaré al camp ni des d’un llit d’hospital. Molts anys a Itàlia i el patiment que vaig viure m’han suavitzat, però no han canviat del tot. Vaig arrodonir uns quants racons, però segueixo sent un serbi sovint dur, franc, brusc: no sempre he sabut expressar els meus sentiments d’agraïment. Potser no sé donar massa paraules dolces, no sé llençar-me a tantes abraçades: però vaig respondre “present” amb el meu sentit ferotge del deure, sense deixar de banda res de la meva feina, fent el meu paper. al màxim, fins i tot en les condicions més dramàtiques, per donar a l’afició i a Bolonya la satisfacció que es mereixen.

L’aventura a Bolonya, en aquests tres anys i mig, ha estat meravellosa. La salvació conquerida, l’intent d’aixecar el llistó, fins aquest inici de campionat. Després els tres punts en cinc jornades i la dolorosa decisió del club rossobl per eximir-lo: En els nostres tres anys i mig junts vam aconseguir un increïble 10è lloc, després dues vegades un dotzè i finalment un tretzè. Sempre aconseguint, malgrat tot -i ja saps què era aquell “tot”-, una salvació pacífica: intentar fer una puntada proactiva i ofensiva, llançar jugadors joves i permetre que el club guanyi molt amb el mercat sortint, com demostren les darreres sessions. . Ho podria haver fet encara millor? Potser. Ho vaig donar tot? Sí, sense el més mínim dubte. I això em permet mirar tothom amb el cap ben alt i no culpar-me de res. Si ho vaig fer gràcies a vosaltres aficionats i a tot Bolonya. Mai oblidaré per mi les vostres processons al santuari de San Luca, els ànims, la “força Sinisa no et rendeixis” quan em vas trobar pel carrer, en Casteldebole, a l’estadi. I la meva emoció quan vaig rebre la ciutadania honorífica sentint-me com un bolonyes entre els bolonyesos.

Sinisa, doncs, no pot deixar d’esmentar l’exempció: Mai he estat hipòcrita, tampoc ho seré aquesta vegada: No entenc aquesta exempció. Ho accepto, com hauria de fer un professional, però vaig pensar que la situació estava totalment controlada i es podia millorar. L’empresa no era de la mateixa opinió que jo. Estem tot just a la cinquena jornada, em costa pensar que tot això depèn només dels últims resultats o de la classificació i no és una decisió que s’hagi eclosionat des de fa més temps. Llàstima. A Bolonya, de fet, es rumoreja que el club volia canviar a l’estiu, però després va decidir continuar l’aventura amb Mihajlovic. Qui tranquil·litza l’afició sobre la salut, dient que està millorant: vull dir que les meves condicions de salut són bones i millorant constantment. Ja no em cuido, només faig cada cop més controls puntuals. He seguit tots els entrenaments a Casteldebole durant les últimes setmanes: el meu únic impediment temporal és el de no poder exposar-me a un sol fort durant massa hores. Però no vaig perdre cap dia. Res m’impedeix treballar i anar a la banqueta. No és el moment de fer anàlisis futbolístiques de l’últim període, del mercat, de la gestió d’algunes situacions amb les quals no estava d’acord. Ara, en recordar tants moments únics i inoblidables, només vull donar les gràcies, continua el serbi. Tenint la mà als rossoblons, al Bolonya i als jugadors. Sense oblidar els metges: Ens tornarem a trobar, espero aviat, al camp. Sigui quina sigui la samarreta que portis, mai serà un oponent, sinó sempre un de vosaltres.

8 de setembre de 2022 (canvi el 8 de setembre de 2022 | 09:26)