Jeg skålte for Rangers seier ved å åpne en flaske rødt og bestille Sevilla-flyvninger, og jeg VET at vi vil gjøre det – Barry Ferguson – Barry Ferguson


Fra dypet av en slik bitter sorg til det høye av Europa League jubel.

Det har vært en uke med helt forskjellige følelser for alle knyttet til Rangers etter det tragiske, plutselige dødsfallet til Jimmy Bell.

Men herregud, denne utrolige gruppen med spillere kunne ikke ha servert en bedre måte å hedre den lille mannen enn det de produserte torsdag kveld.

Jeg snakket inn Rekord sport tidligere denne uken om mitt spesielle bånd med Jimmy, og det var hjerteskjærende å ikke se ham på sidelinjen mot Leipzig.

Hver gang et bytte ble gjort, falt det på meg at han ikke var der. Men det var følelsen av det klubben har vært gjennom som drev laget videre.

Da laget sto i fare for å gå tom for energi, gravde spillerne OG tippere dypt for å finne gnisten som betydde at de kunne finne et resultat som ikke ville ha betydd mer for noen enn Jimmy.

Han hadde vært så stolt. Det var en kveld som vil leve med meg for alltid, selv om jeg måtte være vitne til det fra radiostudioet.

DRPod-Rangers (1).png

Få alle de siste Rangers-nyhetene sendt rett til innboksen din hver dag ved å registrere deg på vårt nyhetsbrev.

Vi dekker hver eneste bit av informasjon om din favorittklubb i form av artikler, videoer og podcaster.

Nyhetsbrevet kommer hver dag kl. 12.00, og gir deg en oversikt over de beste historiene vi har dekket de siste 24 timene.

For å registrere deg, skriv inn e-postadressen din i lenken her.

Og hvis du ikke allerede er det, sørg for at du blir med i samtalen på vår Rangers Facebook-gruppe og Rekord Sport Instagram.

Ibrox er et spesielt sted. Jeg har sett toppspillere miste hodet midt i galskapen bare det kan skape, og det var det samme på torsdag da Leipzig ble blåst bort.

De siste 10 minutter etter store John Lundstram – og forresten, hvilken spiller – strøk hjem vinneren så ut til å vare livet ut.

Men da sluttsignalet gikk, brøt jeg bare ut. Jeg så Coisty danse en pilk på fjernsynet, og jeg ble like gal selv når jeg så på disse scenene av ren glede.

Jeg måtte stoppe meg selv da jeg så Allan McGregor nyter øyeblikket med fansen. Jeg husker at jeg så kvalen og smertene han gikk gjennom i 2008 da han ble tvunget til å gå glipp av finalen i Manchester på grunn av skade, spesielt siden vi rett og slett aldri ville ha kommet så langt uten ham.

Redningene hans i Bremen alene er en legende, så det var mer enn grusomt å bli nektet ham sjansen til å gå ut for finalen mot Zenit.

Min måte å håndtere det på som kaptein var å ta den typen tilnærming jeg ville ha hvis det var meg utelukket. Noen ganger har du det bare bedre å være alene.Scott Arfield feirer på banen etter

Så alt jeg gjorde var å fortelle ham at jeg var sløyd på grunn av ham og så gikk jeg bort. Han ville ikke ha ønsket en stor scene laget.

Men selv uten egentlig å snakke med ham i dybden, visste jeg at det såret ham. Jeg vet hva Rangers betyr for ham. Du kunne se det i øynene hans.

Europeiske finaler kommer vanligvis ikke en gang i livet, så du kan forstå hvorfor det ville ha rammet ham så hardt.

Men her er vi, bemerkelsesverdig, utrolig nok, han får en ny sjanse. Det er sprøtt, men ingen fortjener det mer enn Greegsy.

Det var latterlig at folk skyndte seg å avskrive ham etter et par feil tidligere denne sesongen.

La oss få det rett, Rangers ville ikke dratt til Sevilla uten redningene Allan McGregor har gjort underveis.

De store stoppene hjemme mot Dortmund, strafferedningen mot Red Star, øyeblikk hvor han holdt hodet kaldt i Leipzig – alle disse sørget for at vi fortsatte å marsjere videre mot Sevilla.

Så derfor ble jeg overlykkelig over å se ham så, så glad på heltid. Han tok av meg rekorden min i Europa, og det finnes ingen bedre person som har gjort det. Nå ser han på å bli sin 104 Rangers løper ut i Uefa-konkurransen 18. mai.

Kan det være hans siste? Hvem vet? Han er 40 nå, og selv om jeg tror han kan gjøre et år til, kan det hende han bestemmer seg for at det ikke er noen bedre måte enn å bøye seg etter en Europa League-finale.

Det er Scottish Cup siste tre dager senere selvfølgelig, så det er det også å vurdere, men kanskje dette kan være den perfekte måten å si farvel på.

Gio vil kanskje at han skal bli et år til, men det vil være Allans oppfordring og han har fortjent retten til å klare det.

Jeg er fortsatt på Cloud nine, og jeg regner med at jeg kommer til å være slik i dagene som kommer.

Etter kampen surret jeg så mye at jeg ikke fikk sove.

Det var langt over midnatt da jeg kom hjem etter skiftet på trådløst, men jeg tenkte at jeg like gjerne kunne feire, så jeg åpnet en fin flaske rødt og ristet en fantastisk skjerm.Rangers-spillere feirer seier etter sluttsignalet i semifinalen i UEFA Europa League, andre etappe på Ibrox Stadium, Glasgow. Bildedato: torsdag 5. mai 2022. PA-foto. Se PA-historien SOCCER Rangers. Bildekreditt bør lese: Andrew Milligan/PA Wire. RESTRIKSJONER: Bruk underlagt restriksjoner. Kun redaksjonell bruk, ingen kommersiell bruk uten forhåndssamtykke fra rettighetshaveren.

Og du vet at de par glassene har tent fløyten min, og jeg har bestemt meg for å gjøre det – jeg er der, jeg skal til Sevilla!

I 2008 var jeg så heldig å lede Rangers som kaptein i Manchester.

Men når du spiller, er fokuset ditt på én ting – selve kampen. Du forstår ikke hva det betyr for menneskene rundt deg.

Denne gangen skal jeg imidlertid sørge for at jeg suger opp hvert minutt. Jeg har allerede ordnet flyreisene mine, og jeg vil være der med guttene mine Connor og Kyle for å støtte laget som en skikkelig supporter – og jeg kommer til å nyte det!

Jeg vil være der med hele settet på og skjerfet og sørge for at jeg legger det hele opp. Jeg vil at dette skal være noe jeg ser tilbake på i årene som kommer og sier at jeg var i stand til å dele det med sønnene mine.

De var på kampen i Manchester, men var for unge til å vite hva det betydde. Men de er godt klar over hva denne kampen betyr for Rangers nå – og jeg vil være der for å prøve den sammen med dem.

Og jeg tror vi skal gjøre det. Faktisk vet jeg at vi vil. Jeg har sagt at det var vårt år siden Dortmund kamp og min overbevisning har bare blitt sterkere. Og det er derfor jeg sørger for at jeg er i Sevilla om 11 dager.

Det er en fest på gang, og jeg kommer til å være midt i blinken.