Schwoch: “Em vaig rendir a Toro mentre estava a la RAI: ​​de seguida em vaig barallar per una sentència. Corbelli i Ferlaino em van trair, aquesta és tota la veritat”


Què hauria passat si Stefan Schwoch s’hagués quedat? Nàpols? Després de més de 20 anys, el dubte es manté sobretot en el nucli dur de l’animació napolitana que encara avui recorda amb afecte el davanter que, amb els seus gols, va portar el club a la Sèrie A la temporada 1999/2000 quan Walter Novellino estava assegut a la banc.. El rotund comiat de finals d’any és encara una ferida al cor d’avui Stefan (va anar a Torí) que té va explicar exclusivament als nostres micròfons com va passar aquell anomenat forrellat del blau.

Stefan Schwoch

Negociació Nàpols Torí: entrevista Schwoch amb CalcioNapoli24

Com va néixer la idea de Nàpols?

“Hi havia una petició dels azzurri, Zamparini em va trucar per dir-me que em venien. Mai m’havia anat tan lluny de casa, però la idea del Nàpols em va burlar. Així que els clubs ho van fer tot al detall. Quan Grillo es va posar en marxa. , aleshores director esportiu del club napolità, vaig trigar un moment a signar tots els papers. Així que el 30 de desembre vaig anar a Nàpols”.

Com va reaccionar la teva família davant d’aquest trasllat, ja que no havies estat mai al Sud?

“Hi havia el penediment d’abandonar la Sèrie A que havia conquerit amb tant de sacrifici al llarg dels anys. Al mateix temps, però, teníem la consciència d’anar a una ciutat important. Inicialment, la meva família no volia baixar a Nàpols. , però per a mi portar aquella samarreta i viure aquella realitat representava quelcom únic.No sé quantes vegades en la meva carrera hauria tornat a passar en la meva carrera jugar en un estadi com el San Paolo. Tant és així que vaig dir a la meva família: “Hi vaig, després ja veurem”. Recordo com va ser ahir que vam sortir del Nord el matí del 31 de desembre, feia un fred absurd. Poc després em vaig trobar a la terrassa, amb mànigues curtes, a Nàpols dinant a l’hotel Continental. Una cosa increïble (riu ed)”.

A part del clima, què t’ha cridat l’atenció de la ciutat?

“Em va cridar l’atenció la bellesa de la ciutat, l’afecte i la passió de la gent del carrer. Aleshores el fet de poder entrenar al Centro Paradiso on havia estat Diego era una emoció diària per a algú com jo que havia viscut allò. era d’esportista .Entre d’altres coses, l’any i mig a Nàpols, em van regalar com a habitació la de Maradona.Us deixo imaginar el que sentia cada vegada que entrava.No podia esperar per jugar amb la samarreta del Nàpols. “

Com et va semblar aquell taló de Carrera i Sevilla en aquell Napoli-Atalanta on després vas donar l’assistència guanyadora a Stellone?

“Va ser l’únic punt on vaig poder sortir amb la pilota. Va ser la primera idea que tenia al cap, per sort em va anar bé. De fet, més que bé perquè després vaig deixar marcar Stellone. Més enllà del gest tècnic va ser important perquè no era un fi en si mateix, va donar lloc a alguna cosa concreta per a l’equip”.

Si et dic Pistoiese-Nàpols què em respondràs?

“Molta alegria al principi però després també molta por perquè teníem por que el partit es pogués suspendre per aquella invasió del terreny de joc. He de felicitar l’àrbitre Cesari perquè va mostrar personalitat i tranquil·litat en saber-ho fer. gestionar una situació molt complicada on vam ser pràcticament envaïts i despullats per l’afició que no podia esperar per celebrar.L’àrbitre va ser bo per enviar aquella caravana de gent completant el partit.Al xiulet final no vam entendre res. “.

Arriba l’ascens a la Sèrie A, en aquell moment hi havia el duet Ferlaino-Corbelli. És cert que et van dir que et quedaries però que després d’uns dies et trobes cedit?

“Encara tenia un any de contracte, però em va semblar estrany que encara no m’haguessin proposat la renovació perquè ho havia fet molt bé. M’havien venut a Torí. En retrospectiva crec que ni tan sols el Nàpols s’espera un oferta d’11.000 milions per a un jove de 31 anys, a partir d’aquí, al meu entendre, el gir en la meva posició. Va ser una suma que era convenient”.

Quina va ser la teva reacció davant la notícia que havies de marxar de Nàpols?

“Vaig pensar que era una broma del meu advocat perquè la meva família i jo ens havíem instal·lat allà i realment no teníem previst marxar. Quan el meu agent va reiterar que no estava fent broma, em va greu. Anava a un programa. a la RAI però l’amargor de marxar del Nàpols em va envair completament.Per la meva naturalesa, mai he estat qui ha posat una clau en tots els clubs on he estat. Fins i tot amb el Nàpols ho vaig prendre nota, va ser un gran dolor però vaig entendre que al final si algú pensa vendre’t és perquè ja no et considera important. Al final vaig optar per eliminar la molèstia”.

T’has sentit traït per algú en aquesta història?

“Certament de l’empresa. Amb els anys, però, també he entès determinades dinàmiques de mercat havent estat també gerent. Són coses que poden passar”

Ves a Torí i de seguida ets criticat per aquesta frase: “El meu cor i el meu cap encara són a Nàpols. A Torí hi són amb el cos, i potser ni tan sols”. Encara eres un napolità en tots els aspectes…

“A Torí vaig guanyar, però sempre vaig dir que el meu cor hi era. Aquella sentència em va crear molts problemes amb el club i el president grana. Després vaig explicar i sobretot vaig respondre al terreny de joc amb gols, donant-ho tot com a professional a aquella camisa gloriosa”

Llegint les cròniques d’aquells temps hi ha aquesta frase teva: “Per tornar a Nàpols, estaria disposat a renunciar fins i tot a mig milió de sou”. Ho confirmes o és una notícia falsa?

“Ho confirmo, hauria perdut uns diners però a hores d’ara la cosa ja estava feta. Hauria renunciat a una important suma que em va oferir el Torino per quedar-me aquí, però l’esperança era mínima per les raons que he comentat abans”.

Podria haver-hi un Schwoch bis a Nàpols quan eres a Vicenza

“Absolutament sí. De fet, puc dir que havia arribat a un acord de tot amb el club azzurri. Vicenza havia donat llum verda a la meva venda, havien de monetitzar. No vaig arribar perquè en aquell moment tenia un gran problema familiar i no podia deixar els meus fills massa lluny. Ho sentia molt, però en aquest cas vaig haver de pensar en els meus afectes”.

TOTS ELS DRETS RESERVATS