Sebastian Vettel es retirarà de la Fórmula 1 quan s’acabi aquesta temporada


Sebastian Vettel deixarà una marca a la Fórmula 1. (Foto: Dan Mullan/Getty Images)

Sebastian Vettel deixarà una marca a la Fórmula 1. (Foto: Dan Mullan/Getty Images)

Sebastian Vettel posarà fi a la seva etapa esportiva a la Fórmula 1 amb la conclusió daquesta temporada. L’alemany, quatre vegades campió del mónva revelar a través del vostre compte d’Instagram recentment creatabans del Gran Premi d’Hongria d’aquest cap de setmana, que marxarà del gran circ al final del 2022.

Vettel va fer el seu debut a la F1 el 2007 i va gaudir del cim del seu èxit amb Red Bull, guanyant el campionat mundial cada any entre 2010 i 2013. Es va unir a Ferrari el 2015 abans de canviar-se a Aston Martin per al 2021. L’alemany suma fins ara 53 victòries a Grans Premissent només superat pel britànic Lewis Hamilton (103 victòries) i pel seu compatriota Michael Schumacher (91).

El discurs de Vettel

“Sóc aquí per anunciar el meu retir de la Fórmula 1 quan s’acabi aquesta temporada”, va obrir Vettel, en un vídeo d’Instagram en blanc i negre i després d’asseure’s en una butaca. I va seguir: “Probablement hagi d’arrencar agraint a una llarga llista de personesperò crec que són més importants les raons darrere daquesta decisió. Estimo aquest esport; ha estat el centre de la meva vida des que tinc memòria, però a més de la meva vida dins de la pista, tinc una vida fora. Ser pilot mai no va ser la meva única identitat. Qui sóc? Sebastià, pare de tres nois i espòs d’una dona fantàstica. Sóc curiós i un apassionat de gent amb habilitats. Sóc un obsessiu de la perfecció. Sóc tolerant i tots tenim els mateixos drets de viure, no importa com lluïm o d’on venim o qui estimem. M’agrada estar fora, estimo la natura i les seves meravelles. Sóc obstinat i impacient. Puc ser realment molest. M’agrada fer riure la gent, la xocolata i l’aroma del pa fresc. El meu color preferit és el blau. Crec al canvi i al progrés i que cada petita cosa fa una diferència. Sóc un optimista i crec que la gent és bona”.

  • “Després de les curses, he format una família i m’encanta estar a prop seu; he cultivat altres interessos per fora de la Fórmula 1, una categoria que em va demanar una gran energia. Comprometre’m amb la meva passió de la manera com ho vaig fer i de la manera com crec que és correcte ja no va de la mà amb el meu desig de ser un gran pare i espòs. Ser un gran pilot de Fórmula 1 demanda perseguir la perfecció, focalització i compromís. Els meus objectius van canviar de guanyar carreres i lluitar per campionats aver als meus fills créixer, transmetent els meus valorsajudant-los quan ensopeguen i escoltar-los quan em necessiten; no haver de dir adéu i, el més important, estar disponible per aprendre’n i que m’inspirin. Els nois són el nostre futur; a més, sento que hi ha molt per explorar i aprendre sobre la vida i de mi mateix”.

  • “Parlant del futur, sento que vivim temps decisiusi la forma que li donem als propers anys determinarà les nostres vides; hem de conduir les accions avui. Parlar no és suficient, no podem esperar, la cursa està en marxa. La meva millor carrera? Encara ha de venir. El temps és un carrer de sentit únic i vull anar amb els temps, mirar enrere només significa reduir la marxa. Descobriré carreres desconegudes i trobaré nous reptes. Les marques que vaig deixar al camí romandran fins que el temps i la pluja les rentarà. El demà pertany als que donen forma avui. La propera corba està en bones mans ja que la nova generació ja s’ha encès”.

  • “Sento que encara hi ha una cursa per guanyar. Adéu i gràcies per deixar-me compartir la pista amb vosaltres. Me’n va encantar cada part”.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR | EN VÍDEO

Rudy Giuliani: el controvertit advocat i amic incondicional de Donald Trump