“Tiger Woods em va donar confiança”


Jon Rahm va tornar a la victòria a l’Open de Mèxic a Vidanta el cap de setmana passat. Va ser el seu setè títol PGA TOUR en sis temporades. Va ser una victòria especialment emotiva per a l’espanyol, que aviat acollirà el seu segon fill. Aquesta setmana és el jugador que escriu el blog del PGA Tour, que el circuit ha cedit al MARCA.

Jon Rahm, declaracions

“A Espanya diuen que els nens venen amb un regal sota el braç, i el segon ja m’ha fet aquest regal. No podia haver demanat res més. El meu primer fill, Kepa, em va portar l’Open dels EUA el juny passat i el el següent ja m’ha donat aquesta victòria a Mèxic.

Va ser fantàstic que la meva dona Kelly i Kepa estiguessin al green 18. Mentre caminava per allà els vaig veure i vaig pensar: “Més millor que faci dos putts per assegurar-me que tenim aquest moment guanyador”. Kepa encara era massa jove quan vaig guanyar l’Open dels Estats Units l’any passat, tot i que crec que encara és massa jove per recordar-ho.

Esperava que aquell moment d’ell corrent cap a mi es fes realitat, però crec que estava una mica aclaparat. Tot i així, va ser fantàstic poder gaudir de la victòria amb la meva família. És molt més divertit i significatiu quan són aquí.

Sé que tinc les meves bones qualitats, però Kelly és una gran persona. Té moltes grans qualitats, i per la meva part, sé que no puc rendir-me i ser sempre positiva. Crec que aquest és un dels meus trets distintius. Sí, de vegades puc semblar frustrat i puc dir alguna cosa de la meva ira o dir algunes coses, però sempre estic esperançat i positiu.

Aquesta va ser la clau de la meva victòria. Mai vaig perdre la fe, mai vaig perdre la concentració ni la confiança, i per això ho vaig fer. Després, quan s’acaba, s’acaba. Sóc una persona molt diferent dins i fora del camp de golf, sobretot quan competeixo els diumenges.

Aquesta és la part estressant de la feina. Aquells dies tinc una cara molt més seriosa i una mirada molt més intensa. Em considero molt afortunat d’estar en la posició en què estic a la vida. Tinc una família meravellosa i una vida meravellosa.

Una vegada més, em sento beneït. Estic honrat de guanyar l’Open de Mèxic a Vidanta. Vaig estar a prop de guanyar Chapultepec (campionat del món de golf-campionat de Mèxic) un parell de vegades abans i m’ho vaig perdre per poc. Sento que sempre faltava alguna cosa cada vegada que acabava aquell torneig.

Per tant, vaig venir a Vidanta amb ganes de guanyar. He parlat llargament de la importància de Seve Ballesteros i del seu impacte en el joc del golf i de com jugo gràcies a ell. Avui tenim un abast molt més gran. El PGA TOUR s’ha convertit en un circuit més gran, i amb les xarxes socials som estrelles globals, més grans del que érem en el passat.

Crec que també puc tenir un cert impacte a Mèxic, i Mèxic es mereix un bon torneig. Veiem com creix el golf en aquest país. Va ser una setmana meravellosa en un complex meravellós. Per a qualsevol persona que llegeixi això i que dubti a jugar aquí, li dic vinga.

Només venir al complex val la pena. El camp de golf és un camp llarg i està en perfecte estat. És una setmana molt recomanable al calendari. Òbviament tornaré per defensar el títol i també em fa molt bé aconseguir aquesta primera victòria en aquesta part de la temporada.

Vaig tenir un parell d’oportunitats a principis d’any i no les vaig poder tancar. Em vaig apropar a Hawaii i Torrey, i des d’aleshores, no he estat a prop. Així que estic content. Vaig seguir treballant molt encara que els resultats no anaven a favor meu.

Aquest és el joc. Sabia que anava millorant, sabia que arribarien els resultats i guanyar a Mèxic ho ha demostrat. Crec que jugar el Masters diumenge amb Tiger Woods em va donar molta confiança. Crec que em vaig posar una mica massa tècnic en el meu enfocament.

Sóc un jugador més sensible i aquell diumenge a l’Augusta em vaig dir a mi mateix que només havia de sortir i colpejar la pilota, fer els meus tirs, veure la pilota volar i executar. Vaig fer tres per sota de la paritat sense tenir el meu millor material en un dia dur”