WSL sesongfinale: Hayes slappet av da Chelsea forsøkte å holde unna Arsenal | Superliga for kvinner


Emma Hayes sa at hun er fornøyd med at Chelsea forble konkurransedyktig denne sesongen til tross for at hun hadde en tropp i overgang da hun forberedte seg på Super League-tittelen for kvinner som skal avgjøres på søndag.

“Vi er på et sunt sted,” sa manageren, som vil si farvel til de mangeårige Ji So-yun, Jonna Andersson og Drew Spence på slutten av kampanjen. «Jeg tror vi hadde en aldrende tropp, vi har måttet prøve å løse den balansen og konkurrere mens vi gikk i overgangen. Det er veldig tøft. Som trener er det derfor jeg er glad for at vi er i posisjon til å konkurrere, for det er det vanskeligste å gjøre.»

Chelsea er ett poeng unna Arsenal som går inn i den siste dagen av sesongen og vil vinne en tredje tittel på rad hvis resultatet hjemme mot Manchester United ikke blir bedre av Arsenal, som spiller i West Ham. Reisen har ikke vært lett for Hayes på grunn av skader, viktige fravær under Asia Cup og bekymringer for trettheten til den engelske spissen Fran Kirby.

“Jeg vil si [the bonds are deeper and stronger as a result]”, sa Hayes. «Man City hadde problemer i begynnelsen av året, og de slet. Vi mistet Magda Eriksson i tre måneder, Pernille Harder for store biter, jentene på Asian Cup for store biter, Melanie Leupolz, Maren Mjelde. Vi forventet at Maren skulle være tilbake i august i fjor, vi hadde planlagt at Maren skulle være tilbake – store tap. Spørsmålet mitt er hvor mange topplag som ville taklet det og fortsatt vært der?»

“,”caption”:”Sign up to our new women’s football newsletter.”,”isTracking”:false,”isMainMedia”:false,”source”:”The Guardian”,”sourceDomain”:”theguardian.com”}”>

Meld deg på vårt nye nyhetsbrev for fotball for kvinner.

Hvis det er press på vei inn i siste dag, og en FA-cupfinale mot City neste søndag, sier Hayes at hun ikke føler det. «Jeg er fra et kommunegods. Stol på meg, press la penger på bordet for å betale regningen; dette er ikke press. Se på kostnadene ved inflasjon, se på de økende kostnadene for folk som betaler regningene.

«Dette er langt fra press; dette er en glede, jeg elsker jobben min. Jeg nyter situasjonen, men enda viktigere liker jeg å representere en klubb som jeg absolutt elsker, og å være i en posisjon hvor vi kan fortsette å vinne på vegne av Chelsea er noe jeg tror jeg er født for.

Hennes Arsenal-motpart, Jonas Eidevall, har ikke gitt opp håpet om å vinne tittelen, men sa at fotballledelse var for drømmere og ikke rangert som et godt karrierevalg for realister. Svensken er en selverklært «optimist», og i det minste på papiret står laget hans overfor den mest vinnbare kampen, gitt at Chelseas motstandere beholder håpet om å hoppe over City for å ta den tredje og siste Champions League-posisjonen.

“Jeg vet ikke om du kan være realistisk i fotball,” sa Eidevall på spørsmål om andreplassen realistisk sett ville representert en prestasjon på slutten av hans første kampanje i England. «Fotball handler om å ha drømmer og oppfylle dem. Jeg tror ikke jeg ville vært en veldig god manager hvis jeg var realistisk.

«Du må være optimist. Jeg ser på meg selv som inspirerende og visjonær. Jeg bryr meg ikke om det er realistisk eller ikke, men jeg vil oppfylle drømmene mine. I en verden full av mennesker som forteller deg hva du ikke kan, må du huske hva du kan. For å være en prest, er det viktig å være optimist.»

Etter å ha signert en forlengelse av Arsenal-kontrakten til 2024, sa Eidevall at han var i avslappet humør mens han forsøker å få slutt på klubbens tre år lange trofétørke. “Vi kan bare kontrollere det vi kan kontrollere ved å vinne i West Ham,” sa Eidevall. “Men Manchester United er et virkelig topplag, og jeg håper de kan bevise det en siste gang denne sesongen.”

Uansett hva som skjer Arsenals manager – som sa at hans engelske midtbanespiller Jordan Nobbs hadde «løpende vurderinger» for å fastslå omfanget av kneskaden som truer med å sette henne på sidelinjen fra sommerens EM – mener at i fotball er det like viktig å reise som å ankomme. .

“Det er hvordan du gjør ting som betyr noe,” sa Eidevall. “Hvis prosessen er riktig, med tiden, vil du vinne trofeer, men det er måten [the journey] å vinne et pokal som er interessant. Trofeet er bare biproduktet.»

Han har likt å jobbe med sin herrekollega, Mikel Arteta, i Arsenal. “Han er en veldig inspirerende leder,” sa Eidevall, som satt sammen med spanjolen da de begge signerte nye kontrakter. «Hver gang jeg snakker med Mikel lærer jeg noe; og døren hans er alltid åpen, noe som er deilig.»